Vem är jag?

Jag är Anette, en glad och positiv kvinna i mina bästa år.  Jag är fru till en stöttande och lyhörd man. Mamma till en fin dotter som är en gammal vacker själ i en ung kropp och även mamma till en klok och vis son.  För mig är djur en självklarhet i mitt hem, så hemma hos oss bor det både hundar och katter.

Jag vandrar på min väg, en väg som har varit både krokig, snårig, upp och ner men också fylld av så mycket positivt, värme kärlek och vackra möten. 

Jag har alltid varit en sökare och jag har förstått att det finns mer än det vi bara ser. För att hitta helheten och svaren har jag långsamt men succesivt läkt och mött mig själv på en lång väg av kunskaper. 

Min historia

Alla bär vi på vår egna speciella historia, och jag tror på att vi kan läka vår egna historia med hjälp av många olika verktyg. Framför allt läker vi när vi får berätta vår historia om och om igen, skala av lager för lager....Släppa det som inte gynnar oss mer. Det är då vi växer, och våra drömmar och den som vi är får ta plats. 

Jag älskar att öppna upp för kvinnor att mötas i stärkande cirklar och få dela sin historia och sin medicin. Själv hämtar jag mycket av min energi och inspiration från naturen och djuren, i samklang med moder jord. För mig är det viktigt att lyssna in och känna henne, mamma jord. Månen är min ständiga följeslagare, och jag tar med mig av månens energi och håller olika Fullmåne/nymåneceremonier. 
Själv började jag min egna läkande resa för 26 år sedan, då kom Qi-gongen och meditationen in i mitt liv, och sedan dess har meditation varit en helt naturlig del av mig och mitt liv. 2008 drabbas vår familj av en svår och väldigt tuff händelse, och här krävdes fler verktyg utöver meditation, det var då som jag kom i kontakt med Reiki healing. Jag utbildar mig samma år i Reiki I, året efter går jag även Reiki II, båda kurserna gör jag tillsammans med min då 15 åriga dotter.
Under 3 års tid ger jag reikihealing till mina nära och kära och till mina djur.
Min son kom ofta när han var liten och sa, "mamma, lägg dina magiska händer på mig", min dotter ringde från skolan när det blev för jobbigt och bad om healing.
Min katt Sigge fick hjälp av healingen efter en olycka där han fick operera bort ena höftkulan, därefter bad han ofta om healing, så även healingen blir ett helt naturligt verktyg. Kristaller är också en självklarhet i mitt liv och även när jag jobbar med healing och meditation så använder jag och jobbar med kristaller. 2011 börjar jag att hålla mina egna meditationsgrupper, det kändes så viktigt att dela med mig av det här fina verktyget, ett verktyg som hjälpt och hjälper mig så mycket. 
Det här året kommer jag för första gången i mitt liv på en trummeditation. Jag hade inga speciella förväntningar utan såg mest fram emot att prova på den här sortens meditation. Wow, vilken kraft och vilket helande i den här vibrationen från trumman, jag blev som förtrollad och kände något djupare, det här kände jag igen.....det här var mina gamla rötter som gav sig till känna, en del av mig som varit sovande börjar vakna.
Kvinnan som höll i meditationen kommer att betyda mycket för mig i resten av min helande resa. (Och såklart håller jag i trummeditationer idag.)
Här öppnas en dörr till den Shamanska vägen, att hitta hem till mig själv.
Jag bestämmer mig för att gå en Shamansk kurs för för den här kvinnan Ann Häggebrant i Varberg, jag vill läka mig själv och börja skala av lager för lager.
Det blir början på en magisk resa. Därefter har det öppnats många fina dörrar..... 2012 är jag färdigutbildad medicinsk massageterapeut, vilket gör att jag säger upp mig från mitt jobb som barnskötare efter 22 år och bestämmer mig för att starta mitt eget. Öppna Sinnen föds och jag erbjuder massageterapi, reikihealing och meditationensgrupper.
2015 blir jag så nyfiken på tidigare liv, hur vi präglas och bär med oss från våra tidigare liv, så nu bestämmer jag mig för att utbilda mig till Regressions terapeut. Därefter går jag en kurs i Änglahealing, då börjar jag jobba och använda mig mer av ängla - orakelkort och börjar även "snusa" lite på tarotkort. Så nu finns även de här verktygen med mig.
2018 börjar min kropp säga ifrån, det blir för tufft att stå och massera så många kunder som jag gör. Min högra axel blir inflammerad, och nu väntar en tuff resa med läkning, tålamod, acceptans och uppsägning av masssgekunder.... Jag slutar att massera helt i ca 6 månader, därefter börjar jag ta emot några få kunder, det blir "ett steg fram och två steg bakåt". Här måste jag hitta något mer att erbjuda som inte skadar min kropp. Själv har jag gått på Yinyoga under ett par år och nu är tiden inne att utbilda mig till Yinyoga instruktör, så i juni 2018 är jag klar och börjar med mina yogagrupper hösten 2018.
Nu är tiden mogen för nästa steg i reikihealing, 2019 går jag min master teacher utbildning, vilket gör att jag idag erbjuder utbildning - initiering i reikihealing. Vid ett retreat för några år sedan kom jag i kontakt med den Frigörande dansen och den kom in i mig med "Wowkänslor", alltså, dansen är så läkande! Nu håller jag små grupper i Frigörande dans och det är magiskt. 

2021/22 gick jag en utbildning i den Shamanska levnadsvisdomen som gör att jag idag även börjat hålla olika shamanska kurser/workshops som tex: 

-Kakao ceremonier 
-Medicinhjulet
-Shamansk healing
-Meditationer
-Trummeditation
-Frigörande dans
-Måncermoni
-Eldceremoni
-Kundalini
-Vision Quest
-Kraftdjur
-Medicinpåse/Mesa
-Kraftpåse
-Kristaller
-Runor 

Jag har "samlat" ihop så mycket kunskap under många år och jag älskar att dela med mig till andra av den.